LA MIRADA QUE EM PORTA

La intenció d’aquestes propostes és la de generar espais on les persones, a partir de les arts expressives i la natura, puguin entrar en un procés creatiu que les permetrà prendre consciència d’elles mateixes i coneixer-se més. A través de dinàmiques d’escolta profunda i del diàleg creatiu amb les obres i l’entorn, es facilita un espai vivencial on entendre els diferents processos interns que transitem. D’aquesta manera poder entendre millor els sentirs interns per a poder explorar i decidir de quina manera respondre davant d’elles en la quotidianitat.

Parteixo sempre des de la vivència i interpretació de la pròpia persona, única guardiana del seu camí i sabia del seu sentir. Per això, acompanyo des de l’escolta, la sensibilitat, el respecte, la obertura i l’amabilitat, creant així espais de confiança i de cura.

Treballo a partir d’una metodologia vivencial, reflexiva i creativa, aportant una mirada des de la teràpia d’arts expressives, l’antropologia social i l’ecopsicologia.

Els universos que despleguen el meu treball són:

L'escolta profunda: La interioritat, la consciència, el sentir

Acompanyar en la presa de consciència i a l'aprenentatge del món interior, dels paisatges que l'habiten i els cicles que l'abriguen. Donar-se un temps per a parar, observar, escoltar, entendre i accionar en funció. Per què coneixer-se més ajuda a entendre's més; saber-se més, a respectar-se més; respectar-se més, a viure's millor. També potser que la inquietud no neixi d'un desig de coneixer-se més, sino potser ens habita sovint un malestar intern, un estat de fragilitat, una incomoditat, una confusió, i no sabem com acollir-la, que fer-ne, on posar-la... Permetre's la possibilitat d'expressar-la, compartir-la, ajuda a comprendre i poder viure millor aquest sentir. Facilitant l'espai d'escolta, poder transitar amb més consciència i cura els diferents cicles interns i externs, expandint les diferents possibilitats d'entendre'ns i acollint les diverses sensibilitats que ens atravessen, ens poden ajudar a donar-nos el temps d'integrar allò viscut i posar llum en la nova pell.

El diàleg creatiu: Les arts expressives i la creativitat

Treballar a partir de les arts expressives afavoreix un procés d'autoconeixment i d'autodescobriment. Partint d'una mirada de "baixa tècnica, alta sensibilitat" el que busquem és entregar-nos en el procés creatiu, sense pensar en el resultat, ni buscar un nivell tècnic artístic. Crear un espai de joc lliure, d'experimentació, on provar, fer i desfer. I des d'aquesta experiència interna i des de la creació, generar un diàleg creatiu que permeti aprofundir en allò que volem saber i així poder-ho traslladar a la vida mateixa.

La proposta busca promoure la creativitat com una pràctica per a la vida, ja que ajuda a obrir mirades, a ampliar possibles maneres d'entendre, estar, relacionar-se i accionar amb el món. Potenciar el poder creatiu a més a més afavoreix la presa de consciència i la capacitat de respondre, de donar resposta i per tant d'autoresponsabilitzar-se davant la pròpia vida.

Les arts expressives també ajuden a expressar allò silenciat, allò que no trobem maneres d'explicar, allò que sentim però que no sabem ben bé que és, a allò que ens és profundament dificil treure cap enfora, sigui per què ens és dolorós o confós. Així, no només allibera l'emoció i la permet transformar-se, sino també dóna sentit a allò que ens és dificil d'explicar amb paraules.

La natura que som: L'ecologia, la nostra relació amb la natura i la natura que ens habita

Un acompanyament interconnectat amb la natura que som per dins i per fora. Una comprensió humana sabedora de la seva interdependència amb la natura. Partint de que ésser no és una vivència independent i aïllada, sino interconnectada amb l'entorn, la comunitat i els seus cicles de la vida. Crec fermament que un canvi personal profund necessita d'una connexió i interrelació amb l'entorn en el que vivim. És i serà d'ajuda mútua, per a tu i per al món.